Ons bedrijf

VDC Keramiek heeft een lange weg afgelegd om als enige Belgische producent van keramieken potten te eindigen. We geven graag een woordje uitleg over de geschiedenis van ons bedrijf en ons fabricageproces.

Geschiedenis

Oorspronkelijk was het bedrijf Pottenbakkerij Van Der Cruyssen-Janssen gevestigd te Melle, en werden uitsluitend roodsteen kwekerspotten geproduceerd voor de tuinbouwsector in België.

Vervolgens werd onder druk van het gebruik van plastiekpotten meerdere modellen en vormen ontwikkeld, en eveneens meer export gericht gewerkt.

VDC Keramiek vandaag

Het bedrijf groeide, waarbij voor een herlokalisatie naar een industrieterrein werd geopteerd, dit naast de inmiddels verworven kleigroeve gelegen te Maldegem-Kleit. 

Een compleet nieuwe productielijn werd opgestart,dit volgens de meest moderne technologieën, en afgestemd op innovatieve producten die in meerdere Europese landen hun toepassing kenden; VDC Keramiekfabriek was geboren.  

VDC Keramiek, dé Belgische producent

Ons bedrijf is gevestigd in Maldegem-Kleit, we zijn de enige Belgische producent van keramieken potten in alle kleuren en uitvoeringen.

Contacteer ons